Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Önkormányzat

Vegyszeres gyomirtás a GySEV Zrt. területén

A GySEV Zrt. üzemi területein és vágányhálózatán vegyszeres gyomirtást végez 2024. május 10 – július 1. közötti időszakban. A gyomirtás kizárólag vasúti területek érint.

A gyomirtásra használt vegyszerek munkaegészségügyi várakozási ideje 0 munkanap, ezért a vegyszer felszáradása után a permetezett területeken munka végezhető. Élő vízfolyások közelében nem történik gyomirtás.

Növényvédelmi szakfelügyeletet ellátja: Gál Tamás Lajos, e-mail: gal.tamaslajos@outlook.com, tel.: +36 30 943 1393

Rendezési terv módosítási javaslatok, észrevételek

FELHÍVÁS

Jánossomorja Város Önkormányzatának Képviselőtestülete a város településszerkezeti tervét a 173/2017.(XI. 29.) Kt. határozatával, helyi építési szabályzatát a 21/2017.(XI.30.) önkormányzati rendeletével elfogadta. Ezzel a döntésével szabályozta a város teljes közigazgatási területén belül a területfelhasználás lehetséges módját, a fő infrastruktúra hálózat kialakítását, az építés feltételeit.

Az ingatlan-tulajdonosok, befektetők, vállalkozók területfelhasználási szándékai, építési céljai változhatnak, új igények jelentkezhetnek, a településrendezési eszközök napi használata során, ezért a terv korrekciójának igénye is felmerülhet. A településrendezési eszközök időszakos felülvizsgálatához ezek felmérése, áttekintése, mérlegelése szükséges.

Kérem az érintetteket, hogy rendezési tervi módosítási javaslataikat, észrevételeiket, kéréseiket 2024. június 30-ig írásban adják le a Városházán, vagy küldjék a zalanzs@janossomorja.hu, vagy a hivatal@janossomorja.hu email címre!

A módosítási igényeket évente egy alkalommal tekinti át a Képviselőtestület, így a határidőn túl beérkező kérések figyelembevétele csak a későbbi felülvizsgálat során kerülhet sor.

 

Lőrincz György s.k.
polgármester

Földi szúnyoggyérítés április 29-én

Jánossomorja Város Önkormányzata földi, kémiai szúnyoggyérítést végeztet a város teljes területén, beleértve Hanságligetet és Újtanyát is.

Ennek tervezett ideje

2024.04.29. (hétfő), az esti óráktól

 

Amennyiben pótnap válik szükségessé, annak idejéről később nyújtunk tájékoztatást.

 

A felhasznált irtószer: DELTA SECT 1,2 ULV, ami méhekre veszélyes. A méhészek kiértesítését és egyeztetési lehetőségről való tájékoztatását az önkormányzat végzi.

 

Jánossomorja Város Önkormányzata

Segítünk a szúnyoggyérítésben

Segítünk a szúnyoggyérítésben
Jánossomorja szúnyoggyérítési akciója és tájékoztatója

Jánossomorja Város Önkormányzata komoly lépéseket tesz a helyi, súlyosabb csípőszúnyog-helyzet megelőzéséért, megfékezéséért.

 

Fellépésünk több pillérből áll:

1: A központi szúnyoggyérítési programnak része lesz városunk idén is – ezt fokozottan kértük az irányító BM – Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságtól. (Ezeknek a beavatkozásoknak a módszere és ideje központilag irányított, mi csupán segítjük a hatékonyabb munkavégzést, tájékozódást, kommunikációt.)

2: Saját gyérítéseket is tervezünk, önkormányzati forrásból. A gyérítések időpontjairól időben értesítjük a lakosságot.

3: Önkormányzatunk a lakókat is tájékoztatja, ösztönzi, támogatja a saját, otthoni védekezés hatékonysága érdekében. Az esővízgyűjtőkben, kerti tavakban alkalmazható, szúnyoglárvák irtására szolgáló tablettákat osztunk ki ingyenesen a lakosságnak, hogy ezzel is felhívjuk a figyelmet az otthoni védekezés, permetezés és tablettázás fontosságára.

4: A rovarok természetes gyérítésében is igyekszünk hosszú távon segíteni, többek között a Fecskebarát Jánossomorja programmal, együttműködve a Zöld Jánossomorja csoporttal.


Ingyenes tabletták a figyelemfelhívásért:

Lényeges, hogy saját kertünkben rendszeresen permetezve és pangó vizeinket kezelve sokat tehetünk saját és környezetünk szúnyogmentes nyugalma, egészsége érdekében.
A permetezéssel a dús növényzetben, bokrokban megbújó szúnyogokat ártalmatlaníthatjuk.
A tabletták segítségével pedig megelőzhető a szúnyoglárvák kikelése a kiskertekben található esővízgyűjtőkből, kerti tavakból, egyéb udvari vízfelületekről. (A szer használati utasítását mindenképpen érdemes elolvasni használat előtt, de lényeges, hogy az így kezelt locsolóvíz étkezésre termelt növények öntözésére nem alkalmas.) Az érdeklődők először 2024. április 30-án 13 és 15 óra között juthatnak hozzá a szerhez a Balassi Bálint Művelődési Ház parkolójában, a csomagkiadó automata mellett. Az akció a készlet erejéig tart! (Akinek nem megfelelő ez az időpont, de igényelni szeretne tablettát, hívja a városüzemeltetés munkatársát, Horváth Gábort a +36 30 019 8733-as telefonszámon.)


Fontos tudnivalók a jánossomorjai szúnyogveszélyről

Jánossomorja és lakossága az elmúlt években különösen nagy nehézségekkel nézett szembe a rendkívül sok csípőszúnyog miatt. Ráadásul a klímaváltozással új – eddig kevésbé jellemző kórokozókat is terjesztő – csípőszúnyog-fajok is megjelentek, amelyek már nemcsak az alkonyi órákban aktívak, hanem akár a meleg nappalokon is.

Jánossomorja Város Önkormányzata minden évben felhívja a központi gyérítési program figyelmét a város nehéz helyzetére, kérve a földi, kémiai gyérítési programban való részvételünket. Ez idén is megtörtént, sikerrel.

A szakértők szerint a szúnyoginvázió az országosan védett természeti területek, vízállásos erdők közelsége miatt ilyen jelentős Jánossomorján. Ezért a város környéki erdőkben, vizekben biológiai és kémiai gyérítést sem lehet folytatni. Ezért – hangsúlyozták a szakértők – a leghatékonyabb eszköz a lakott területen belüli földi, kémiai gyérítés és a házi szúnyoggyérítés. (Tudni kell azonban, hogy ezek idejét, gyakoriságát is korlátozzák központilag, a környezetterhelés elkerülése érdekében, így a központi akció startja után kevés alkalom nyílik újabb, akár önkormányzati finanszírozású gyérítések beiktatására, egyszerűen a feszes időkeret miatt.)

Tisztáznunk kell azt is, hogy a szakemberek szerint „a szúnyogok legfőbb ellenségei nem a légtérbe kijuttatott kemikáliák, hanem az időjárás. A lárvák nagyon érzékenyek a vízmozgásra, hullámzásra. Ha tenyészőhelyük idő előtt kiszárad, a fiatal lárvák elpusztulnak…” Vagyis tartós és hatékony szúnyogmentes időszakot csak az ideális időjárási körülményektől várhatunk… Mégis, a szúnyoginvázió mérsékléséért mi is sokat tehetünk, saját portálunkon.

A népegészségügyi központ is hangsúlyozza, hogy a központi gyérítés mellett is fontos az otthoni védekezés: a kerti bokrok, dús növényzet permetezése; pangó vizeink kezelése. Ehhez a megfelelő szereket a szaküzletekben, helyi gazdaboltokban is beszerezhetjük. Mindezt nemcsak tanácsoljuk, de figyelemfelhívó akciónkkal segítjük is!

Fontos további információkért a Nemzeti Népegészségügyi Központ oldalához is fordulhat!:

https://www.nnk.gov.hu/index.php/jarvanyugyi-es-infekciokontroll-foosztaly/141-lakossagi-tajekoztatok/altalanos-tajekoztatok/633-lakossagi-tajekoztato-a-szunyogok-elleni-vedekezesrol.html?highlight=WyJzelx1MDBmYW55b2ciXQ==

Kérjük, cselekedjen Ön is felelősen a saját és környezete nyugalmáért!

Köszönjük!
Jánossomorja Város Önkormányzata

 

Partnerségi hirdetmény és lakossági fórum meghívó

Partnerségi hirdetmény és lakossági fórum meghívó

Jánossomorja településképi rendelet módosítása

 

Jánossomorja Város Polgármestere – a településtervek tartalmáról, elkészítésének és elfogadásának rendjéről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 419/2021. (VII.15.) Korm. rendelet 75. § (2) bekezdés előírása alapján, és Jánossomorja Város Önkormányzata képviselő-testületének a településfejlesztéssel, a településrendezéssel és a településképpel összefüggő partnerségi egyeztetés szabályairól szóló 12/2017 (VI.15.) rendeletében foglaltak szerint a „Jánossomorja Város Önkormányzati Képviselő-testületének a településkép védelméről szóló 23/2017 (XII.18.) önkormányzati rendeletének módosítása..” tárgyában készült dokumentációt partnerségi véleményezésre bocsátja.

 

A lakossági fórum témája:

 1. „Jánossomorja Város Önkormányzati Képviselő-testületének a településkép védelméről szóló 23/2017 (XII.18.) önkormányzati rendeletének módosítása”

 

A dokumentáció megtekinthető személyesen ügyfélfogadási időben Zalán Zsolt főépítésznél a vagy digitálisan elérhetők a következő helyen:

Tkr ör. mód szövege

főépítészi feljegyzés-indító határozathoz-településképi rendelet módosításához-2024-02-14per2

 

A lakossági fórum időpontja: 2024. április 22., hétfő 15 óra

Helyszín: Jánossomorja Városháza Díszterme, 9241 Jánossomorja, Szabadság u. 39.         

 

A lakossági fórumot követően 2024. április 30-ig a témával kapcsolatban a partnerek észrevételeket, javaslatokat tehetnek elektronikus levélben a hivatal@janossomorja.hu e-mail címre küldve.

 

Jánossomorja, 2024. április 17.

 

Lőrincz György
polgármester

 

 

Árverési hirdetmény – 1736/1/A/1 hrsz.

Iktatószám: J/1551-2/2024.

HIRDETMÉNY

 

Jánossomorja Város Önkormányzatának Polgármestere Jánossomorja Város Önkormányzatának vagyonáról és a vagyonnal történő gazdálkodás szabályairól szóló 16/2021. (IX.21.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: R.) és a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény (továbbiakban: T.) alapján nyílt árverésen hirdeti meg a következő ingatlant:

 

Ingatlan adatai:        Jánossomorja, 1736/1/A/1 helyrajzi szám

 • telek mérete: 1518 m2
 • ingatlan alapterülete: 88 m2, melyből a lakás 62 m2

 

Az érintett ingatlan Jánossomorja Város belterületén, a Dózsa György utcában helyezkedik el. Környezetében lakóházak találhatóak. Az ingatlan aszfaltozott úton közelíthető meg. A telek bekerített, annak középső részén épült az 1920-as években az ingatlan főépülete, amelyben 3 lakás található. Az értékesítésre kerülő lakás az épület bal oldalán helyezkedik el. A lakásokat az önkormányzat társasházzá nyilvánította, az ingatlannyilvántartásba bejegyzésre került. A telket a lakások tulajdonosai részben közösen, részben külön-külön használják. Az értékesített ingatlanhoz a kialakult használat szerint cca. 300 m2 nagyságú elő-és hátsó telekrész használati joga tartozik. Az ingatlan főépülete az 1920-as években épült a telek középső részén. Részben alápincézett, földszintes, 3,2 m belmagasságú épület. Az épület alapja beton, falazata tégla. A pincék felett porossüveg födém, a földszinti helységek felett fafödém található. A tető faszerkezetű, betoncseréppel fedett. A lakás külső nyílászárói 2 rétegű üvegezéssel ellátott műanyag ablakok. A szobákban parketta, az egyéb helyiségekben kerámialap burkolat található. A lakás fűtése vegyestüzelésű kazánnal, illetve cserépkályhával megoldott. A melegvizet villanybojler állítja elő. A lakás helységei: előtér (3,39 m2), kamra (3,18 m2), konyha (11,63 m2), közlekedő (2,24 m2), szoba (12,78 m2), fürdő-wc (4,05 m2), szoba (24,51 m2). Az ingatlanhoz tartozik egy 26,02 m2 nagyságú pincehelyiség.

 

Az ingatlan közművesítése: Az ingatlan aszfaltozott úton közelíthető meg, összközműves, de a gáz az épületbe nincs bevezetve.  A lakások közműveinek mérése részben önálló, részben nem. A villamos mérők önállóak, a víz esetében egy főmérő található 2 almérővel, a 3. lakás fogyasztását a főmérő állása és a két almérő állásának összegének különbségeként számolják.

 

A Helyi Építési Szabályzat vonatkozó előírásai: Az ingatlan Lke2 jelű kertvárosias lakóövezetbe tartozik, mely max. 30%-os mértékben építhető be, max. 6,5 m átlagos építménymagasságú, szabadon álló módon elhelyezett épületekkel.

 

Kikiáltási ár összesen: bruttó 19.940.000 Ft

 

Bánatpénz: a kikiáltási ár 10%-a, 1.994.000 azaz egymillió-kilencszázkilencvennégyezer forint

 

A bánatpénzt Jánossomorja Város Önkormányzata 11737076-15366942 bankszámlaszámlájára kell befizetni. Az árverésen való részvétel feltétele, hogy a bánatpénz összege Jánossomorja Város Önkormányzata bankszámlaszámára az árverés időpontjáig beérkezzen.

 

A hirdetmény közzétételének ideje: 2024. április 15.

 

Ingatlan megtekintésének időpontja: Jánossomorja Város Önkormányzatával előzetesen egyeztetett időpont alapján. Egyeztetni a kapcsolattartó elérhetőségein lehet.

 

Jelentkezési határidő: 2024. május 8.

 

Árverés időpontja: 2024. május 16. 9 óra 30 perc

 

Árverés helyszíne: Jánossomorja Város Önkormányzata székhelyén (9241 Jánossomorja, Szabadság utca 39.) Díszterem

 

Az árverésre jelentkezni Jánossomorjai Közös Önkormányzati Hivatalban (9241 Jánossomorja, Szabadság utca 39.) ügyfélfogadási időben, vagy postai úton jelen hirdetmény mellékletének kitöltésével, valamint a R-ben foglalt feltételek igazolásával lehet.

 

Az árverési eljárásban azon természetes és jogi személyek, vagy jogi személyiséggel nem rendelkező társaságok vehetnek részt, akik/amelyek

 

 1. a)jelen rendelet  melléklete szerinti jelentkezési lapot határidőben nyújtották be,
 2. b)nincs az önkormányzat felé adó-és egyéb tartozásuk, és az erről szóló igazolásokat a jelentkezési lappal együtt megküldik, valamint
 3. c)ha az ajánlati biztosíték befizetését (továbbiakban: bánatpénz) legkésőbb az árverés megkezdéséig igazolja.

 

Az árverés részletes szabályait és menetét az R. tartalmazza.

A R. megtalálható a https://or.njt.hu/onkormanyzati-rendelet/504084 oldalon.

A dokumentáció, jelentkezési lap, és az árverés nyelve magyar.

Az árverés nyertese az, aki a többi érvényes ajánlathoz képest a legmagasabb összegű – de az aktuális kikiáltási árat elérő vagy meghaladó – érvényes ajánlatot teszi.

 

Adásvételi szerződést az árverés napjától számított 15 munkanapon belül kell megkötni az árverés nyertes személlyel, szervezettel. A nyertes ajánlattevő köteles a szerződés megkötéséhez szükséges adatait a pályázat Kiírójának megadni, az árverésen vállalt feltételek szerinti szerződést megkötni.

 

A nyertes ajánlattevő köteles az adásvételi szerződés megkötését követő 15 napon belül az általa megjelölt licitösszeg és a letétbe helyezett bánatpénz közötti összeg különbözetét az adásvételi szerződésben meghatározott bankszámlára befizetni.

 

 

Az árverés nyertese tudomásul veszi, hogy

 • a T. 13. § (2) bekezdése alapján nemzeti vagyon tulajdonjogát átruházni természetes személy vagy átlátható szervezet részére lehet. Az átlátható szerv kritériumait a T. 3. § (1) bekezdés 1. pontja tartalmazza.
 • a T. 14. §-a alapján a Magyar Államot elővásárlási jog illeti meg.

 

 

A Kiíró fenntartja magának a jogot, hogy

 • nyertes ajánlattevő visszalépése esetén a soron következő ajánlattevővel kössön szerződést,
 • a R-ben szabályozott feltételek bekövetkezése esetén az árverési hirdetményt visszavonja.

Az árveréssel kapcsolatos további információért a + 36 96 565 245-os telefonszámon dr. Péntek Tímea jegyzőhöz lehet fordulni.

 

Jánossomorja, 2024. április 15.

 

            Lőrincz György s.k.

Jánossomorja Város Polgármestere

 

 

Letöltések:

Árverési hirdetmény

Adatlap – 1736-1-A-1

Árverési hirdetmény – 6/4 hrsz.

Jánossomorja Város Önkormányzatának Polgármestere Jánossomorja Város Önkormányzatának vagyonáról és a vagyonnal történő gazdálkodás szabályairól szóló 16/2021. (IX.21.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: R.) és a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény (továbbiakban: T.) alapján nyílt árverésen hirdeti meg a következő ingatlant:

 

Ingatlan adatai:        Jánossomorja, 6/4 helyrajzi szám, 2002 m2

 

Az ingatlan Jánossomorján, a Mosonszentpéteri városrész északi részén, a 86-os számú főútvonalhoz közel, a Bajcsy-Zsilinszky utca családi házas ingatlanai mögötti területen fekszik. A telek közvetlenül a Bajcsy-Zsilinszky utcáról nyíló aszfaltos út mellett helyezkedik el. A telken sem épület, sem egyéb építmény nem áll.

 

Az ingatlan közművesítése:

 

A telektömbhöz az Önkormányzat az áram, víz, szennyvíz és gáz csatlakozási lehetőséget kiépíttette. Áram vételezési lehetőség a 0156 hrsz-ú közterületen, a 6/4 hrsz-ú ingatlan sarkánál megépített trafó melletti elosztó szekrényből biztosítható. A telekhez az Önkormányzat 3×100 A teljesítményt biztosít. Gáz vételezési lehetőség az ingatlan előtt, a 0156 hrsz-ú közterületen megépített gerincvezetékről biztosítható.

 

A Helyi Építési Szabályzat alapján az ingatlan LKE 1 jelű, kertvárosias lakó építési övezetbe tartozik, mely laza beépítésű, összefüggő nagy kertes, több önálló rendeltetési egységet magába foglaló, elsősorban lakó rendeltetésű épületek elhelyezésére szolgál.

 

Főbb szabályozási paraméterek:

Beépítési mód:                                                     szabadonálló

Beépítettség megengedett mértéke:                     30 %

Legnagyobb épület magasság:                            7,5 m

Zöldfelület legkisebb mértéke:                            50 %

 

A beépítés pontos feltételeiről, valamint a közművekre való csatlakozás feltételeiről az ajánlat megtétele előtt a licitálónak kell tájékozódnia.

 

Kikiáltási ár összesen: bruttó 39.650.000  Ft

 

Bánatpénz: a kikiáltási ár 10%-a, azaz 3.965.000 Ft

 

A bánatpénzt Jánossomorja Város Önkormányzata 11737076-15366942 bankszámlaszámlájára kell befizetni. Az árverésen való részvétel feltétele, hogy a bánatpénz összege Jánossomorja Város Önkormányzata bankszámlaszámára az árverés időpontjáig beérkezzen.

 

A hirdetmény közzétételének ideje: 2024. április 15.

 

Ingatlan megtekintésének időpontja: bármikor

 

Jelentkezési határidő: 2024. május 8.

 

Árverés időpontja: 2024. május 16. 9 óra

 

Árverés helyszíne: Jánossomorja Város Önkormányzata székhelyén (9241 Jánossomorja, Szabadság utca 39.)

 

Az árverésre jelentkezni Jánossomorjai Közös Önkormányzati Hivatalban (9241 Jánossomorja, Szabadság utca 39.) ügyfélfogadási időben, vagy postai úton a R. 4. sz. melléklet kitöltésével, valamint a R-ben foglalt feltételek igazolásával lehet.

 

Az árverési eljárásban azon természetes és jogi személyek, vagy jogi személyiséggel nem rendelkező társaságok vehetnek részt, akik/amelyek

 

 1. a)jelen rendelet  melléklete szerinti jelentkezési lapot határidőben nyújtották be,
 2. b)nincs az önkormányzat felé adó-és egyéb tartozásuk, és az erről szóló igazolásokat a jelentkezési lappal együtt megküldik, valamint
 3. c)ha az ajánlati biztosíték befizetését (továbbiakban: bánatpénz) legkésőbb az árverés megkezdéséig igazolja.

 

Az árverés részletes szabályait és menetét az R. tartalmazza.

A R. megtalálható a https://or.njt.hu/onkormanyzati-rendelet/504084 oldalon.

A dokumentáció, jelentkezési lap, és az árverés nyelve magyar.

Az árverés nyertese az, aki a többi érvényes ajánlathoz képest a legmagasabb összegű – de az aktuális kikiáltási árat elérő vagy meghaladó – érvényes ajánlatot teszi.

 

Adásvételi szerződést az árverés napjától számított 15 munkanapon belül kell megkötni az árverés nyertes személlyel, szervezettel. A nyertes ajánlattevő köteles a szerződés megkötéséhez szükséges adatait a pályázat Kiírójának megadni, az árverésen vállalt feltételek szerinti szerződést megkötni.

 

A nyertes ajánlattevő köteles az adásvételi szerződés megkötését követő 15 napon belül az általa megjelölt licitösszeg és a letétbe helyezett bánatpénz közötti összeg különbözetét az adásvételi szerződésben meghatározott bankszámlára befizetni.

 

Az árverés nyertese tudomásul veszi, hogy

 • a T. 13. § (2) bekezdése alapján nemzeti vagyon tulajdonjogát átruházni természetes személy vagy átlátható szervezet részére lehet. Az átlátható szerv kritériumait a T. 3. § (1) bekezdés 1. pontja tartalmazza.
 • a T. 14. §-a alapján a Magyar Államot elővásárlási jog illeti meg.

 

A Kiíró fenntartja magának a jogot, hogy

 • nyertes ajánlattevő visszalépése esetén a soron következő ajánlattevővel kössön szerződést,
 • a R-ben szabályozott feltételek bekövetkezése esetén az árverési hirdetményt visszavonja.

Az ingatlanokkal kapcsolatos további műszaki információért Bella Sándorhoz (+ 36 96 565 244) lehet fordulni.

 

Jánossomorja, 2024. április 15.

              

 

Lőrincz György s.k.

Jánossomorja Város Polgármestere

 

 

Letöltések:

Árverési hirdetmény – 6-4
Adatlap – 6-4

 

Bölcsődei beíratás április 23-24-én

Jánossomorja Város Önkormányzata értesíti a tisztelt szülőket, hogy a Kék Bagoly Bölcsőde intézményébe a 2024. szeptember 1-jétől 2025. augusztus 31-éig tartó nevelési évre történő bölcsődei beíratásra

2024. április 23-án (kedden) és
2024. április 24-én (szerdán)

kerül sor.

A jelentkezés módja:

Személyesen: Kék Bagoly Bölcsőde, Jánossomorja, Óvári u.4. szám alatt

E-mailben: bolcsode@janossomorja.hu

Jánossomorja Város honlapján megtalálható a ”Bölcsődei jelentkezési lap”, mely elektronikus formában letölthető, illetve a  Kék Bagoly Bölcsődében  átvehető.

Bölcsődei ellátás keretében a gyermek húszhetes korától nevelhető és gondozható

a) az adott év augusztus 31-éig, ha a harmadik életévét január 1-je és augusztus 31-e között tölti be,
b) a következő év augusztus 31-éig, ha a harmadik életévét szeptember 1-je és december 31-e között tölti be, és a szülő, törvényes képviselő nyilatkozik arról, hogy a gyermek napközbeni ellátását eddig az időpontig bölcsődei ellátás keretében kívánja megoldani,
c) az óvodai nevelésre nem érett gyermek esetén a gyermek negyedik életévének betöltését követő augusztus 31-éig,
d) sajátos nevelési igényű, valamint a korai fejlesztésre és gondozásra jogosult gyermek esetén annak az évnek az augusztus 31. napjáig, melyben a hatodik életévét tölti.

 Jelentkezési lap

Lomtalanítás május 8-tól 11-ig

Lomtalanítás Jánossomorján

FIGYELEM, VÁLTOZOTT A LEADHATÓ HULLADÉKOK KÖRE!

 

A Kisalföldi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. lomtalanítást rendez Jánossomorján. Az elmúlt évihez hasonlóan a szolgáltató egy gyűjtőpontot nyit meg, ahol négy napon át várja a lomokat.

 

Időpontja: május 8-május 11.

május 08. szerda: 10:00 – 16:00
május 09. csütörtök: 10:00 – 16:00
május 10. péntek: 10:00 – 18:00
május 11. szombat: 8:00 – 12:00

 

FONTOS: A hulladéktörvény és a MOHU rendelkezései szerint az alábbi hulladékok NEM helyezhetők el a lomtalanítás során:

 • zöldhulladék (pl.: kerti hulladék, nyesedék),
 • szelektív hulladék (pl.: sárga és kék zsákban gyűjthető hulladékok),
 • állati tetem,
 • gazdálkodói-vállalkozói tevékenységből származó hulladék,
 • autóbontásból származó autó alkatrész (pl.: kárpit, szélvédő, lökhárító stb.),
 • építési-bontási hulladék (pl.: mosdókagyló, csempe, WC csésze, ablak, ajtó, üveg, síküveg, tükör, stb.)
 • szóródó-, lapátos-, zsákos hulladék (pl.: Inert, kommunális),
 • személy-, teher-, traktor gumiabroncs,
 • veszélyes hulladék (pl.: vegyi anyaggal szennyezett göngyöleg, permetezőszer, maradék festék, festékes göngyöleg, akkumulátor, neoncső, azbeszt, gyógyszer, fáradt olaj, stb.),
 • elektronikai hulladék (pl.: selejtes hűtő, televízió, háztartási gép),
 • fémhulladék (pl. hordó, ereszcsatorna, drótkerítés, csövek stb.),
 • kézi erővel nem rakodható túlsúlyos, vagy túlméretes hulladék.


  A korábbiakhoz képest újdonság, hogy a fémhulladékot és az elektronikai hulladékot sem lehet már a lomtalanítás során leadni, viszont a hulladékudvarban – annak nyitvatartási idejében – ingyenesen el lehet helyezni. Ezt a hulladék leadásakor szigorúan ellenőrizik, a nem oda való hulladék lerakása tilos.

 

Kérjük, hogy mindenki csak az elhelyezhető hulladékokat hozza ki a lomtalanításra!

 

A lomtalanítás módja: gyűjtőkonténeres

Helyszíne: Jánossomorjai Hulladékudvar, Erdősor u. – Fehérkereszt utca sarka.

                  Újtanyán külön konténert helyez el a szolgáltató!

 

Az akcióban Jánossomorja Város Önkormányzata, a Jánossomorjai Polgárőr Egyesület és az Önkéntes Tűzoltó Egyesület is együttműködik a szolgáltatóval.

 

A lomtalanításban a rászoruló lakókat Jánossomorja Város Önkormányzata is segíti. Azok, akik számára nagy nehézséget jelent a lomok elszállítása (pl.: segítség nélküli idősek, betegek, mozgásukban korlátozottak, egyedül élő kisgyermekes szülők… stb.) megfelelő indoklással május 7-ig kérhetik a városüzemeltető szállítási segítségét! Tel.: 06-30-243-7624, vagy 06-30-933-4292

 

Köszönjük együttműködésüket!

 

 

Jánossomorja Város Önkormányzata