Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Jánossomorja App

Manapság már körbevesznek minket a különböző applikációk. Megtudhatjuk milyen idő várható, hány lépést tettünk meg, mit csinálnak a barátaink, ismerőseink. Miért ne tudhatnánk azt is, mi történik a városban, ahol élünk?

A Jánossomorja APP nagy előnye a közösségi oldalakkal szemben, hogy nem ömlesztve zúdulnak ránk a hírek, mi magunk választhatjuk ki, éppen mire vagyunk kíváncsiak. Hírekre? Programokra? Nyitva tartásra? Elérhetőségekre?

Az APP használata rendkívül egyszerű, letöltés után meg kell adnunk egy e-mail címet és egy jelszót, majd a visszaigazoló e-mailre kattintva kész is az aktiválás.

Lássuk, miben is nyújt többet ez a város applikáció egy honlaphoz vagy egy Facebook-oldalhoz képest.

Egyik legnagyobb előnye, hogy az összes felvitt információ megjelenik egy tematikus térképen. Hiszen a programok, intézmények, vállalkozások, de még a hírek nagy része is valamilyen konkrét helyszínhez kapcsolódik. A bejegyzések különböző színű POI-ként (pajzsszerű ikonként) vannak ábrázolva. Ha ezekre rákattintunk máris megjelenik minden információ.

A Programokra kattintva lehetőségünk van elmenteni telefonunk naptárjába a közelgő eseményeket, így garantáltan nem maradunk le semmiről. Ha pedig nem tudjuk, pontosan hogyan is juthatunk el az adott helyszínre, bekapcsolva a GPS-t, már meg is tervezhetjük az útvonalat.

Az APP különlegessége a lakossági bejelentés funkció. Ha kátyút, kóbor kutyát, kidőlt fát vagy akár vízelvezetési problémát látunk, egy fotó és egy rövid leírás kíséretében rögtön be tudjuk jelenteni a problémát megadva a pontos GPS koordinátákat vagy bejelölve a helyet a térképen. Az applikáció értesítést küld a Városüzemeltetési és Műszaki Ellátó Szervezetnek, akik igyekeznek minél hamarabb orvosolni a problémát. A felhasználó pedig kap egy üzenetet, miszerint rögzítették bejelentését.

Egy további extra funkció a segélykérés. Csupán egy telefonszámot kell megadnunk, és bekapcsolni a helymeghatározást mobilunkon. Ha például egy erdei kiránduláson baleset ér minket, mondjuk eltörik a lábunk, és nem tudunk továbbmenni, de még csak azt sem tudjuk pontosan, hol vagyunk, elég, ha megnyomjuk a segélykérés gombot. Az előzetesen megadott telefonszámra az alkalmazás SMS-ben elküldi a pontos GPS koordinátánkat, melyre kattintva térképen megjelenik a helyzetünk, így garantáltan hamar a segítségünkre sietnek.