Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Temetőinfó

Online térben a jánossomorjai temetőkertek
Hasznos segítség ügyintézésben, keresésben és lelkiekben is

Jánossomorja is kapcsolódott a Temetőinfó – online temetőnyilvántartó rendszerhez. A szentpéteri és pusztasomorjai temető részletes és hasznos adatai már megtalálhatók a temetőinfó felületén, de hamarosan már a szentjánosi sírkertet is bejárhatjuk így.

A városfejlesztési tervek között szerepelt a temetők digitális felületen való elérhetővé tétele, amit jelenleg városi finanszírozással bonyolít a kivitelező Temetőinfó. A munka még zajlik, de a két temetőkert adtabázisa elkészült és használható, a szentjánosi sírkert adatainak feldolgozása hamarosan indul és az év második felében el is készülhet.

A digitális temető-adatbázis számos előny hordoz mind a lakosság, mind a város, mind a temetkezés számára. Láthatjuk a temetők térképét, az egyes sírokban nyugvók fejfán is szereplő adatait, azt, hogy meddig váltották meg az adott sírhelyet. Láthatunk fotót is a sírról, ami segíti a helyszíni beazonosítást. Megkereshetjük a nyughelyeket a térképen, a névkeresőben pedig kutathatunk név, születési és elhalálozási adatok alapján. Megkereshetjük akár más – az adatbázisban szereplő – temetőkben nyugvó ismerőseink, hozzátartozóink sírhelyét is.

Mindez segíti a helyi hozzátartozókat a sírokkal kapcsolatos ügyintézésekben. Valamint segíti azokat is, akik távolabból ide érkezve sírokat keresnének fel, emlékeznek, gyászolnak, vagy rokonaikat, családfájukat kutatják.

Érdemes kipróbálni az oldalt, sőt, ha javítanivalót találunk, azt jelezhetjük Jánossomorja Város Önkormányzatának akár levélben, akár a hivatal@janossomorja.hu e-mail címen.

A temetőinfó adatbázisában számos dunántúli, főleg kisalföldi temető szerepel, így más temetőket is megtekinthetünk.

Emlékezhetünk is

A rendszer az egyre népszerűbb online emlékezésnek is meghitt, szép teret enged: a síroknál virtuális mécseseket gyújthatunk, a magunk választott fajtából. A pislákoló lángokat a sírkert éjszakai térképén láthatjuk. Ez ugyan apróság, mégis sokat segíthet főleg a távol élő gyászolóknak, emlékezőknek. Segítség lehet a helyi lakóknak is, ha máshol nyugvó szeretteikre gondolnának vissza, vagy már nem tudnak annyiszor kilátogatni a temetőkbe, mint szeretnék.

 

Jánossomorja Város Önkormányzata