Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Polgármesteri köszöntő

Szeretettel köszöntöm Jánossomorja Város honlapján!

Lőrincz_GyAzt mondják a hozzánk érkezők, hogy sehol máshol nem ilyen szépek a hajnalok és az alkonyok, mint itt, a Hanság és a Mosoni-síkság találkozásánál. Megemlítik azt is, hogy ritka az ilyen tiszta, friss levegő, mint nálunk, a szélkerekek lábánál, ahol szinte minden nap lengedez, vagy fúj a szél. Mi, itt lakók ezt nem mindennap vesszük észre, ezért is örülünk, hogy vendégeink segítségével magunkat is jobban láthatjuk.

Jánossomorja történelme során sok keserűséget látott. Ki- és betelepítések alakították, formálták településünket. Egymásra szorultságában megtanult egymás mellett élni az itt maradt németajkú, a Felvidékről ide űzött magyarral, a matyó a tóközivel, a rábaközi a szigetközivel. Sokféle népből olvadt össze a mai Jánossomorja. A helyi közösségi élet aktív tagja és szervezőjeként, de polgármesterként is bizton mondhatom, hogy városunk erejét ők adják meg. Az egymással együttműködni tudó közösségek, a jó célok felé kéz a kézben haladni akarók. Aki vendégségbe jön hozzánk, először a hajnali vagy alkonyi ég színeit láthatja, de ha megáll és megismeri a jánossomorjaiakat, az itt együtt élő városépítők színkavalkádját is meglátja.

Örülünk megtisztelő látogatásának, reméljük, honlapunkon megtalálja mindazt, amiért felkeresett minket! Ha pedig mégsem, nyugodtan forduljon Városházánkhoz segítségért!

Lőrincz György, Jánossomorja Város polgármestere